Ik voelde me niet zo lekker.

Ik moest nog wat wennen aan mijn nieuwe rol als mama dus ik zat sowieso nog niet zo lekker in mijn vel en die laatste hardnekkige zwangerschapskilo’s kreeg ik er maar niet af, dat ook. Maar dit was anders.

Het onbehagen deed me denken aan iets, een herinnering dat ergens aan de rand van mijn bewustzijn zweefde, maar ik kon het niet precies benoemen.

Tot ik op een avond misselijk was. Zomaar. En verder niets. Gewoon. Misselijk.

Toen begon het me te dagen…

Zou het? Neen toch? We hebben niet zo vaak seks de laatste tijd (weetwel, kleine baby, weinig tijd, veel te moe, etc.), hebben we uberhaubt seks gehad deze cyclus? Ik denk het niet… of toch? Straks eens mijn app checken.

Ik heb PCOS, wat er voor zorgt dat ik een zeer onregelmatige cyclus heb. Zo noemen ze dat als je cyclus langer duurt dan 33 dagen. De mijne duren wat langer, zo’n 42 dagen meestal, soms meer, soms minder. Dus is het ook erg moeilijk om in te schatten wanneer mijn menstruatie moet komen. Gelukkig hou ik alles netjes bij in de app, die verrassend genoeg steeds correct is qua inschatting.

En die zei dus dat ik 3 dagen geleden al zou moeten begonnen zijn aan mijn menstruatie… oops. Toch dan?

De volgende dag dan maar zeer nonchalant een zwangerschapstest gekocht. In de action. €2,47 voor 2. Want ik ben toch niet zwanger. Toch?

Ik ging wachten tot de volgende ochtend om te testen, maar eens ik thuis was dacht ik ‘ik heb er toch twee, dus ik kan morgen nog eens testen hé’.

Zeer nonchalant naar de wc terwijl Tom onwetend Clara bezig hield.

Zeer nonchalant even op dat stokje plassen. Want ik ben toch niet zwanger.

Zeer nonchalant wegleggen en mijn broek aan doen. Want ik ben toch niet zwanger.

En ik dacht nog, 2 minuten is eigenlijk lang hé en laat nonchalant mijn oog op het stokje vallen.

Staan daar wel al 2 streepjes te blinken zeker! Nu al!

Hoe? Ben ik dan toch zwanger? Oops!

Clara is pas 8 maand en half, en we waren niet bepaald aan het proberen, maar we waren ook niet bepaald niet aan het proberen. Het was meer zoiets van, liever nog heel even wachten, maar als het komt dan komt het.

Wel euh, bij deze is het er.

Wij zijn in verwachting, hoera! #daarkomtdierollercoasterweer

(En stiekem bij de volgende plasbeurt nog eens op het stokje plassen, voor het zekerste en ‘ik heb er toch 2 hé’. Om onmiddellijk hetzelfde resultaat te zien te krijgen 🤷🏻‍♀️)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *